Oldalak

2011. augusztus 29.

Pumukli fejű fiúbaba

Elkészült a fiú is, nehezebben, mint a lány, mert az egész anyagos ládát fel kellett túrnom valami fiús holmiért. Szerencsére előkerült egy terepmintás pólóanyag, a farmer pedig a táska maradéka. Így csak sikerült összehozni. Ma délután a teraszon ücsörgött, várva, hogy megszáradjon a festék, amikor a férjem megérkezett és ez volt az első megjegyzése: "Pumukli".
Majdnem. Van benne valami.






Játék Moncsinál

Blogszülinapja alkalmából indított játékot Moncsi, akinél két pazar szettet lehet nyerni, amikben neszesszer, pénztárca és kulcstartó található. Nézzétek meg, és játsszatok ti is!

2011. augusztus 24.

Harisnyás Pippi

Párom kolléganője kért tőlem két babát, egy fiút és egy lányt. A lánnyal most készültem el, úgyis egész napra beszorultam a lakásba a hőség miatt. Nem mintha idebent jobb lenne, este negyed hatkor a nappalinkban 29,5 fok volt!
Amikor befejeztem az utolsó simításokat is a babán, kivittem a teraszra megszemlélni és fotózni, és nekem Harisnyás Pippi jutott róla eszembe. 


Csak az enyém nem copfos és nincsenek szeplői.








Más blogokon látom, hogy sokan játékot hirdetnek blogjuk születésnapján. A napokban jöttem rá, hogy már én is betöltöttem az egy évet, csak teljesen kiment a fejemből. Aztán az jutott eszembe, pár hét múlva lesz a "rendes" szülinapom, amikor pontosan két életkor közé lépek, akkor majd esetleg bepótolom, legalább lesz időm kiötölni az ajándékot. Mit gondoltok? Lennének jelentkezők?

2011. augusztus 22.

2 Judit, 1 Márta, 1 Bence és egy 19 éves Márta




Az esküvői előkészületek miatt az idén jól kitoltuk a Judit nap ünneplését (Anyukám is ezt a nevet viseli), amit a Márta nappal együtt szoktunk tartani, ő a lányom. Mivel 25-én lánykám betölti a 19-et, a fiam pedig Bence, ami 23-án van, most mindent összevontunk, és csaptunk egy jó terasz-partit. Az idő nagyon remek volt, meleg, sőt hőség. A bográcsgulyás a férjem alkotása, én csak az előkészületekben segédkeztem kuktaként, egyébként mindent ő csinált, a fűszerezéstől kezdve a főzésig. A virágok az asztalon mind a kertből valók, a vázák pedig konzervdobozok, amik nekem így nagyon tetszenek.
Szerintem nagyon jól sikerült kis családi összejövetel volt, majdnem minden meghívottam itt volt. Annak különösen örülök, hogy ünnepeltként én is örömet tudtam szerezni a három nagy doboz könyvvel, ami még a boltos korszakomból maradt, és most felajánlottam a családtagjaimnak vigyék, ami megtetszik.
Tulajdonképpen egy nyárbúcsúztatónak is betudhatjuk ezt az alkalmat, jövő héten már iskola, a szabadságoknak vége, mindjárt itt az ősz.

2011. augusztus 17.

A boldogság kék madarai

Jelen esetben lilák.





Nem tudom más hogy van vele, de eddig minden hímzésemet elrontottam, és bizony fejteni kellett, amit nagyon utálok. Ezzel is így voltam. A legbosszantóbb az egészben az volt, hogy már majdnem a végén  jártam, az egyik pillangó kontúrozása volt hátra, amikor felfedeztem, hogy az egyik levélcsoport egy sorral elcsúszott. Először még azt gondoltam, rajtam kívül úgysem veszi észre senki, meg a kutyát sem érdekli ez a probléma, de csak piszkált a dolog, így bontottam és fejtettem. Nekem nagyon tetszik, már csak egy jó keret kell és teljesen elégedett leszek vele.

2011. augusztus 16.

Macska Táborkának






A fiam másik barátnője nagyon szereti a cicákat, így azt a feladatot kaptam, hogy a jövő hétig készítsek egy macskát ajándékba. A gyerekem megkért, hangsúlyozzam, hogy a két leány, akiknek varrtam a teknőst, illetve most ezt a figurát, csak a barátai, nehogy már valaki rosszat gondoljon róla. Ne nevezzem barátnőnek őket, mert az másfajta kapcsolatot feltételez. Akkor mégis, mi a helyes kifejezés? A csoporttárs olyan személytelen, a haver nem illik ide, tehát nekem marad a barátnő, és én tudom ez mit takar. A jövő hétvégén érkeznek hozzánk most először, kisfiam izgul is rendesen. A lányom már rutinos ebben, az ő barátai már szinte hazajárnak hozzánk, és nekünk is olyanok már, mint a családtagok.
Még az esküvő előtt készítettem ezt a táskához illő neszit, aminek cikizés lett az eredménye a férjem részéről. Kazal Lászlónak volt egy száma még az ősidőkben, amelyben megőrült attól, hogy egy nő folyton elővette a nagy táskájából a kis táskáját, és ki-bepakolászta, és állandóan a cipzárjait huzigálta.

Kormi-tól rendeltem még egy karkötőt is, és amikor megláttam élőben, már sajnáltam, hogy nem kértem mellé egy nyakbavalót is.

Pénteken rendben lezajlott az esküvő, nagyon szép és megható volt. Képeket az ifjú pár kérésére még nem mutatok, mert először ők szeretnék ország- világ elé tárni a fotókat. Tiszteletben tartom eme kérésüket. Most épp nászutaznak. De jó is a fiataloknak!
Esküvői képek helyett bemutatom, mit készítettem ajándékba. Az ötlet a netről való, a valódi forrást nem tudom, mert legalább tíz helyen is föllelhető.








Biztosan sokan ismeritek, mindenféle aprósággal és vicces, valamint pajzán dologgal megtöltött dobozka, használati utasítással.
Ezúton és e helyen is kívánok Lacinak és Verának sok boldogságot, szeretetet, türelmet és egymás iránti megbecsülést, meg minden égi és földi jót, amit csak ember kívánhat!

2011. augusztus 6.

Táskám már van




Tilda szabásminta alapján készítettem ezt a táskát, kifejezetten az esküvőre. Nem igazán a stílusom, mert az inkább a farmeros- kutyás tatyó, de az életben csak egyszer nősül az unokaöcsém! A bross is saját készítésű, valahol a neten láttam hasonlót, és úgy gondoltam passzol a kis édeshez. Még a ruhán szenvedek, sajnos az esküvőre mégsem mehet az ember pólóban, térdnadrágban és papucsban! Egyébként már az is megvan, ahhoz készült a táska, csak száz éve nem volt rajtam pl magas sarkú cipő. Utoljára a fiam gimis ballagásán, 2008-ban.

Ez + az

Ezt még a prágai út előtt készítettem, a táskám maradékából. A párom régi vágya volt egy GPS, és most ez az utazás jó ürügyet szolgáltatott a beszerzésére. Mivel nem akarja a kocsiban hagyni, amíg dolgozik, sürgősen kellett valami pihe-puha tartóka. Hát ez sikeredett.
Ez pedig egy új hímzés, már majdnem kész. Pedig a kosaramban van még egy-két olyan, amit már nagyon be kéne fejezni, de mindig rábukkanok valami újra, amit azonnal el kell kezdenem. Ez egy Rico minta, és teljesen odáig voltam érte, amikor megláttam.
A héten a könyvespolc is elkészült. Most már egészen olyan, mintha könyvtárban aludnánk, mert a szemközti falon egy kétszer ekkora terpeszkedik. Honnan a csudából van ennyi könyvünk? És a 90%-át olvastam. A laptop alatti- melletti kupleráj, bevallom őszintén, csak így a fotón tűnt fel. Nem ér figyelni, holnap eltüntetem. Ha az asztalnál ülök, nem látom.

Prága









Már lassan egy hete, hogy hazaértünk Prágából, de csak most jutok a blogoláshoz. Nagyon jól éreztük magunkat, annak ellenére, hogy végig zuhogott az eső és bőrig áztunk. Jó volt végre csak ketten útra kelni, az idejét nem tudom, hogy mikor volt utoljára ilyen. Augusztus 9-én lesz 25 éve, hogy összeházasodtunk. Ezüstté váltunk.
Related Posts with Thumbnails