Oldalak

2011. július 2.



A rossz idő ellenére a kert működik.



Ma délutáni ügyködés, a fent mutatott termésből.
A cukkinit elosztogattam. Lesz még bőven.



Két héttel ezelőttről, életem első ribizli lekvárja. Összesen két bokor van, egy piros és egy fekete, a kettőt összefőztem, két üveggel elajándékoztam a "nemzetközi László-nap" alkalmából.



És végül a mentaszörp. Fagyit is csináltam, amire a fiatalabb nemzedék azt mondta, olyan, mint a fogkrém. Erre közöltem, hogy ha így állnak hozzá, legközelebb egy tubus fogpasztát fogok lefagyasztani, és ezt nem fogom az orrukra kötni. Sajnos a nyomtatónk kilehelte  a lelkét, ezért nem tudtam igazi, menő címkét készíteni a szörpnek.

10 megjegyzés:

  1. Jé, Nálatok kerekded a cukkini?
    Nagyon ügyes háziasszonyka vagy! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Kormika már nagyon hiányoltalak, remélem jól vagy! Ez direkt ilyen fajta cukkini, fura módon a hosszúkás az idén nem kelt ki nálam. Egyébként csak azóta vagyok úgymond ügyes háziasszonyka, amióta itthon vagyok a nap 24 órájában.

    VálaszTörlés
  3. Látom szépen terem a kert, lehet dolgozni rendesen! Én is készítek menta szörpöt, de szoktam citromfűvel vegyesen is. Te hogy készíted a menta szörpöt?

    VálaszTörlés
  4. Mentaszörp: 2 kg cukor, 2 nagy csokor menta, 2 doboz citrompótló, 5 l víz, 2 citrom héja. Szirupot főzök, amit ráöntök a mentára, ezt egy éjjelen át hagyom, másnap kiveszem belőle a mentát, leszűröm és újra felforralom. Üvegekbe töltöm, és meleg helyen hagyom kihűlni.

    VálaszTörlés
  5. Ja,tényleg.De én a hétvégi termésre gondoltam.

    VálaszTörlés
  6. Azta! Ez már kezdi megközelíteni a fiatal asszony koromban megvalósított "Befőzési terv" című nyári projektet. Az előirányzat 100 üveg mindenféle elrakása volt, és a teljesítés sikerült. Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  7. Cukkinit még mi sem kaptunk:)

    VálaszTörlés
  8. Hétvégén az egész rokonság cukkinit fog ebédelni. Ha süt a nap.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails